Povestea pensiunii

Verde de Viscri

Verde de Viscri e un loc unde-ți poți asculta bătăile inimii. Un loc senin, cu soare, liniște și mult verde, în care mintea își dă voie să urce colina cea mare, să inspire aerul curat și rece de munte și să se piardă printre frumusețile locului.
Imediat de pe strada principală, în intersecția cu ulița ce duce spre Biserica Fortificată, gardul verde și iarba generoasă îți dezvăluie locul din care veți pleca reconfigurați sufletește.
Pe frontonul casei Verde de Viscri stă scris cu litere de-o șchioapă anul 1848, cel în care s-a ridicat casa. Verdele, culoarea ierbii, a prospețimii și-a gândurilor tinere care se nasc aici, este nuanța care vorbește de la sine despre noi. Verde de Viscri este o comoară bine păstrată în inima Transilvaniei, unde vă puteți lăsa în voie inima să se liniștească.
 

Relaxează-te și bucură-te de Viscri!


Verde de Viscri e un loc unde-ți poți asculta bătăile inimii. Un loc senin, cu soare, liniște și mult verde.


Rezervă-ți camera

Ce puteți face dacă vă cazați la Verde de Viscri?

Luat la pas, satul este o încântare în sine. Cocoși obraznici care dau concerte dimineața, vaci blânde care se întorc acasă pline cu lapte, răsărituri senine și apusuri idilice, vânturi blânde care mai mult alină decât răvășesc.

Pe lângă toată această splendoare, puteți alege dintr-o varietate de activități, una mai frumoasă decât alta, croită fiecare pe inima celor care își doresc o aventură:

 • plimbări în sat și drumeții în pădurile din împrejurimi
 • plimbări cu bicicletele pe pistele amenajate pe trasee dedicate;
 • tradiționalele plimbări cu căruța sau, pentru amatorii sporturilor ecvestre, cu calul;
 • incitantul „bear watching” în pădurile din jurul satului;
 • pentru căutătorii de povești și meșteșuguri, vizitele la cărămidar, fierar și la stână sunt primele pe listă;
 • o binemeritată incursiune în istoria cetății fortificate;
 • casa prințului Charles (doar din exterior);
 • amatorii de declicii gourmet pot alege o vânătoare de trufe.

În afară de Viscri se pot organiza excursii și la:

 • Bisericile Fortificate din Crit, Mesendorf, Saschiz și Biertan;
 • Cetatea din Rupea;
 • Cetatea medievală Sighișoara (singura locuită din Europa);

Biserica fortificată


Poziția retrasă a așezării explică și apariția sa relativ târzie în documente. Abia pe la 1400, „Alba ecclesia” apare într-un registru al localităților pentru plata impozitului datorat episcopatului aparținând comitatului de Rupea (Kosd). Prima capelă construită aici a fost însă ridicată din calcar alb-verzui, cu formă rectangulară, cu absidă semicirculară spre răsărit, iar ca unice podoabe străjuiau pietrele cubice ecarisate. Biserica din Viscri este unul dintre acele locuri în care oamenii vin să întâlnească liniștea, vin să cunoască rosturile altor timpuri și să-și alunge dorurile.